ЗАСТОСУВАННЯ ВАРТІСНОГО ПІДХОДУ ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ КОМПРЕСОРНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ - Карінцева, Олександра; Харченко, Микола; Зіненко, Юлія (Mechanism of an economic regulation, 2013)
Досліджено вартісний підхід до оцінки рівня конкурентоспроможності підприємства з урахуванням специфіки машинобудівної галузі, виокремлені його переваги. Виділена група підприємств – виробників компресорного обладнання, для яких проводиться оцінка. Вибрані групи показників фінансово-господарської діяльності підприємства для оцінки конкурентоспроможності з урахуванням галузевих особливостей. З групи визначених показників шляхом кореляційно-регресійного аналізу вибрані ті, що найбільш точно характеризують рівень конкурентоспроможності підприємств. З метою визначення конкурентного місця та можливостей розвитку ПАТ «НВАТВНДІ Компресормаш» оцінено грошовий потік підприємств-конкурентів та його складових. Проведений аналіз дозволив зробити висновки щодо оцінки рівня конкурентоспроможності ПАТ «НВАТВНДІ Компресормаш» серед виробників компресорного обладнання та визначити можливості для подальшого розвитку підприємства.