VI МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «УМОВИ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ У КРАЇНАХ З РИНКОВОЮ ЕКОНОМІКОЮ» - Боголіб, Тетяна (Mechanism of an economic regulation, 2013)
У матеріалі наведено підсумки роботи VI Міжнародної наукової конференції «Умови економічного зростання в країнах з ринковою економікою» за участю провідних вчених країн Центральної та Східної Європи, на якій були розглянуті важливі питання інтеграції країн ЄС і СНД; міжнародної кооперації; формування та розвитку економіки знань; ролі науки в інноваційному розвитку національних економік; ефективності бюджетного фінансування, нової політичної економії; макроекономічного розвитку України; розвитку зовнішньоекономічних зв’язків; проведення нової індустріалізації у країнах СНД та ЄС; інтелектуального потенціалу як чинника економічного зростання країн; інноваційної політики країн СНД та ЄС; монетарні важелі управління економічною безпекою підприємства; розвитку міжнародної торгівлі; управління акціонерним капіталом; шляхи та перспективи поновлення потенціалу харчової промисловості України; світовий досвід інституційного будівництва конкурентних відносин. Були представлені різні наукові точки зору, узагальнено кращий досвід зарубіжних країн, запропоновано моделі реалізації даних напрямів в економічних системах.