ПРОГНОЗУВАННЯ ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ ІННОВАЦІЙ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМСТВА - Школа, Вікторія; Кислий, Володимир (Mechanism of an economic regulation, 2013)
Специфіка інвестування у інноваційні проекти вимагає розроблення нового науково-методичного підходу до обґрунтування управлінських рішень щодо вибору найбільш ефективного спрямовування фінансових потоків суб’єктів господарювання. Прогнозування тривалості всіх робіт зі створення та впровадження на ринок інновації упродовж її життєвого циклу є необхідним заходом для забезпечення еколого-економічної безпеки суб’єкта господарювання. У статті визначено основні напрями та особливості прогнозування життєвого циклу інноваційної продукції. Авторами запропоновано схему ухвалення рішення про доцільність реалізації інноваційного проекту за напрямами прогнозування на етапі бізнес-аналізу. Удосконалено теоретико-методичний підхід до прогнозування життєвого циклу різних типів інновацій. Розроблено та обґрунтовано науково-методичні підходи до прогнозування інноваційного циклу та ринкового циклу різних типів інновацій.