ОЦІНЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ТЕРИТОРІЇ З УРАХУВАННЯМ ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИХ ІНТЕРЕСІВ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Сабадаш, Віктор; Петровська, Світлана (Mechanism of an economic regulation, 2013)
У статті обґрунтовано можливість вирішення багатьох еколого-економічних протиріч і конфліктів через механізми інвестування в економіку регіону. На основі критичного аналізу методик оцінки інвестиційної привабливості розроблено авторську методику оцінки інвестиційної привабливості регіону на основі побудови інтегрального показника, який враховує комплекс екологічних показників і характеристик території. Інтегральний показник інвестиційної привабливості регіону визначається за значеннями інтегральних показників синтетичних категорій. Визначено п’ять синтетичних категорій, за якими оцінюється інвестиційна привабливість регіону: інвестиційний потенціал, інвестиційний клімат, інвестиційна активність, інвестиційні ризики та екологічна складова. За запропонованою методикою розраховано інтегральні показники синтетичних категорій та інтегральний показник інвестиційної привабливості Сумської, Донецької, Львівської, Одеської та Київської областей за 2007–2011 рр.