ВДОСКОНАЛЕННЯ ПІДХОДІВ ДО ОЦІНЮВАННЯ ВАРТОСТІ КОМПАНІЇ - Дерев’янко, Юрій; Лукаш, Ольга; Старченко, Людмила (Mechanism of an economic regulation, 2013)
В статті досліджено проблеми вдосконалення підходу до оцінювання вартості компанії, який враховуватиме більшу кількість факторів впливу та дасть більш адекватну інформацію про вартість комерційної діяльності з урахуванням можливих змін у майбутньому. Більшість підходів до оцінки компаній ґрунтуються на статичних показниках, які не дають вичерпної інформації про темпи розвитку підприємства, та не можуть визначити його реальний ринковий потенціал, що обумовлюватиме надходження прибутку від подальшої діяльності або продажу. Для встановлення адекватної вартості підприємницького бізнесу запропоновано використовувати інтегрований показник вартості компанії, розрахунок якого базується на використанні принципів як доходного, так і витратного підходів, що дозволить врахувати більший спектр інформації.