ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА ЯК ОСНОВА НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ - Боднар, Ірина (Mechanism of an economic regulation)
Державна інформаційна політика є важливою складовою зовнішньої і внутрішньої політики країни та охоплює всі сфери життєдіяльності суспільства. Бурхливий розвиток інформаційної сфери супроводжується появою принципово нових загроз інтересам особистості, суспільства, держави та її національній безпеці. У статті розглянуто складові державної інформаційної політики щодо забезпечення інформаційної безпеки країни і визначені основні напрямки діяльності органів державної влади у цій сфері. Проаналізовані внутрішні та зовнішні інформаційні загрози національній безпеці України та шляхи гарантування інформаційної безпеки країни. Інформаційна безпека розглядається як складова національної безпеки країни, а також як глобальна проблема захисту інформації, інформаційного простору, інформаційного суверенітету країни та інформаційного забезпечення прийняття урядових рішень. Запропоновані підходи щодо забезпечення процесу безперервності функціонування системи інформаційної безпеки держави з метою моніторингу нових загроз, визначення ризиків та рівнів їх інтенсивності.