ПРО ЕКОНОМІЧНІ НАСЛІДКИ ПОРУШЕННЯ БОЖИХ ЗАПОВІДЕЙ (У СВІТЛІ СУЧАСНОГО УКРАЇНО-РОСІЙСЬКОГО КОНФЛІКТУ) - Мельник, Леонід (Mechanism of an economic regulation)
Досліджуються можливі економічні наслідки сучасного україно-російського конфлікту, які може нести країна, яка ініціювала його і анексувала частину території України, тобто Росія. В якості таких розглядаються соціально-економічні витрати з підготовки до можливого ведення бойових дій, ідеологічній обробці населення, а також транзакційні витрати насильницької зміни форми власності на півострові. Значна увага приділяється аналізу соціально-економічних наслідків мілітаризації економіки країни і відволікання ресурсів суспільства від вирішення найважливіших соціально-економічних проблем. Досліджується роль, яку відіграє в сучасних економічних відносинах інститут довіри, і економічні наслідки, що виникають у зв’язку з формуванням негативного іміджу економічних суб’єктів різних рівнів.