ЕКОНОМІЧНІ ТА ФІНАНСОВІ ІНСТРУМЕНТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ: ДОСВІД ЄС - Дегтярьова, Ірина; Мельник, Ольга; Романченко, Яна (Mechanism of an economic regulation, 2014)
У статті досліджено економічні й фінансові інструменти забезпечення сталого регіонального розвитку. Розкрито значення економічних та фінансових інструментів у формуванні стратегій сталого розвитку регіонів та екологічної політики. Визначені індикатори сталого розвитку, що застосовуються на глобальному рівні та в країнах Європейського Союзу, визначено їх перелік для України. Запропоновано підходи до фінансування стратегій сталого розвитку в Україні. Обґрунтовано необхідність застосування кращих практик Європейського Союзу щодо формування системи економічних інструментів у рамках екологічної політики України та імплементації Угоди про Асоціацію з ЄС у частині розбудови сталого розвитку, що, у свою чергу, сприяло б вирішенню складних еколого-економічних проблем регіонів.