АНАЛІЗ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА ЯК СКЛАДНОЇ БАГАТОРІВНЕВОЇ ДИНАМІЧНОЇ СИСТЕМИ - Скрипник, Наталія (Mechanism of an economic regulation, 2014)
Розглянуто підхід до аналізу кадрового потенціалу промислового підприємства і одного з його відділів із позицій теорії систем. Використання апарату системотехніки забезпечило представлення кадрового потенціалу підприємства у вигляді складної багаторівневої динамічної системи. Застосування елементів теорії графів, теорії розпізнавання образів дозволило намітити шляхи формалізації та математичного подання зазначеної системи у вигляді, необхідному для створення відповідної експертної системи. Подання структур у вигляді графів дозволяє аналізувати якість зв’язків між окремими рівнями кадрового потенціалу та між його елементами всередині кожного рівня. При аналізі динаміки станів одиниць кадрового потенціалу на рівні підсистеми використано простір його станів із відповідними класами.