НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ - Вдовенко, Наталія (Mechanism of an economic regulation, 2014)
У роботі висвітлено результати проведених досліджень та визначено сучасні тенденції застосування нормативно-правових методів регулювання аграрного сектору економіки, де важливе місце посідають закони, спрямовані на тривале правове регулювання розвитку виробництва агропромислової продукції. У статті обґрунтовано, що спостерігається неефективність дії правових методів регулювання саме у ключових галузях аграрного сектору економіки, зокрема і в аквакультурі. Узагальнено результати проведених досліджень, що сприятимуть у подальшому безпроблемному та раціональному користуванню водним об’єктом, земельною ділянкою під цією водоймою або гідротехнічними спорудами цієї водойми, що перебувають у користуванні на умовах оренди. Розкрито особливості функціонування галузей аграрного сектору в Україні та обґрунтовано недоліки їх чинного правового регулювання.