СОЦІАЛЬНА І СОЛІДАРНА ЕКОНОМІКА ПРИ ПЕРЕХОДІ ДО СЕСТЕЙНОВОГО РОЗВИТКУ: ДОСВІД ЄС - Мельник, Леонід; Дегтярьова, Ірина; Шкарупа, Олена; Чигрин, Олена (Mechanism of an economic regulation, 2014)
У статті досліджено процеси забезпечення соціальної і солідарної економіки (ССЕ) в умовах переходу до сестейнового розвитку. Обґрунтовується поняття сестейновості як стану тріади трьох взаємозв’язаних і взаємообумовлених систем: соціо-економічної, біологічної природи людини, екологічної. Розкриваються значення і зміст ССЕ. Проаналізовано принципи, що лежать в основу функціонування структур, досвід забезпечення ССЕ в ЄС. Проаналізовано досвід роботи внутрішніх європейських мереж ініціатив з питань моральності, солідарності та національних територіальних мереж Європи, що входять до Міжконтинентальної мережі заохочення ССЕ. Обґрунтовано необхідність застосування досвіду Європейського Союзу щодо забезпечення сестейнового розвитку в частині розбудови проектів ССЕ, що, у свою чергу, сприяло б вирішенню нагальних соціально-економічних та екологічних проблем.