РОЗВИТОК - Мельник, Леонід (Mechanism of an economic regulation, 2015)
У коротких художніх новелах-казках та есе розглядаються основні проблемні вузли категорії «розвитку». Зокрема, в одній із новел аналізуються необхідні і достатні передумови розвитку: незворотність, спрямованість, закономірність, упорядкованість, самоорганізація. В іншій новелі-казці розглядаються протиріччя, які є рушійною силою процесів розвитку, і чинники, що формують їх (імпульси впливу і обмеження). У третій новелі-казці аналізується зміст основних фаз процесів самоорганізації економічних систем. У циклі матеріалів наводяться афоризми відомих мислителів і фрагмент із науково-популярної книги Г. Ейхельберга, який наочно ілюструє досягнення людства в його цивілізаційному марафоні.