ГЕНЕЗИС РЕІНЖИНІРИНГУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ЯК ЕЛЕМЕНТУ ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ В ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Гриценко, Лариса (Mechanism of an economic regulation, 2015)
У статті досліджений генезис реінжинірингу бізнес-процесів як елемента формування ефективної системи управління в діяльності промислових підприємств. Визначено відмінності дефініції реінжинірингу бізнес-процесів від інших способів організаційних перетворень. Розглянуто структурно-логічну сутність реінжинірингу бізнес-процесів, яка запропонована різними вченими-економістами, як висновок визначено основні відмінності дефініції різними авторами. Визначено принципи реінжинірингу бізнес-процесів у системі ефективного управління в діяльності промислових підприємств. Сформовано умови впровадження реінжинірингу бізнес-процесів у діяльності суб’єктів господарювання, використовуючи ситуаційний підхід, де зазначено різні варіації впровадження реінжинірингу для підприємств. Досліджено процедуру проведення реінжинірингу бізнес-процесів суб’єктів господарювання, де зазначено основні етапи проведення радикальних трансформацій у діяльності промислових підприємств. Сформовано відповідні висновки за науковим дослідженням у рамках тематики цієї статті.