РОЗРОБКА ПІДХОДІВ ДО ОЦІНКИ ІННОВАЦІЙНОЇ СПРИЙНЯТЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЙ НЕТРАДИЦІЙНОЇ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ ЗА ВИБІРКОЮ АНАЛІТИЧНИХ МАТЕРІАЛІВ - Дюжев, Віктор; Сусліков, Станіслав (Mechanism of an economic regulation, 2015)
У даній статті розглянуті питання формування підходів до оцінки інноваційної сприйнятливості технологій нетрадиційної відновлюваної енергетики за вибіркою аналітичних матеріалів. Автори на основі власних матеріалів досліджень за період 2009–2012 рр. за різними напрямами нетрадиційної відновлюваної енергетики сформували пропозиції до підвищення інноваційної сприйнятливості підприємств до даних технологій. Запропоновано підхід до оцінки первинної сприйнятливості інформаційних матеріалів на основі типових переліків корисних ефектів. Представлена форма поетапного їх аналізу. Сформовані відповідні індекси-вимірювачі, на підставі яких побудовані графіки, що відображають фактичні рівні сприйняття, у тому числі з урахуванням різних диференційованих оцінок.