ФОРМАЛІЗАЦІЯ СТРАТЕГІЧНИХ ЗАГРОЗ ТА МОЖЛИВОСТЕЙ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Касьяненко, Володимир (Mechanism of an economic regulation, 2015)
Структурна перебудова економіки України на засадах інноваційної моделі розвитку в умовах сьогодення є підґрунтям для економічного зростання та подолання системної кризи. У статті обґрунтовано необхідність ефективного розвитку інноваційного потенціалу національної економіки в умовах значної кількості внутрішніх та зовнішніх ризиків і загроз. Доведено, що продуктивні зрушення в економічному розвитку країни можливі за розроблення та впровадження цілісної концепції управління розвитком інноваційного потенціалу національної економіки. Проаналізовано основні індикатори, що характеризують сформований на цей момент інноваційний потенціал національної економіки. Виявлено загрози та можливості ефективного розвитку інноваційного потенціалу економіки України. Здійснено формалізацію базових (необхідних) та додаткових (достатніх) умов формування і використання інноваційного потенціалу економіки України на основі узагальнення проаналізованих показників розвитку інноваційних процесів із точки зору їх місця в економічній системі.