ТЕОРЕТИКО-ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ АУТСОРСИНГУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ТОРГОВЕЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ - Карпіщенко, Олексій; Таранюк, Леонід; Люльов, Олексій; Таранюк, Карина (Mechanism of an economic regulation, 2015)
При формуванні стійкого економічного розвитку торговельних підприємств виникає необхідність в оптимізації бізнес-процесів з метою підвищення загальної економічної ефективності торговельної діяльності. Одним із видів цієї оптимізації господарської діяльності є аутсорсинг бізнес-процесів, спрямований на реалізацію бізнес-процесів іншими учасниками бізнесу. У науковому дослідженні розглянуто теоретичні аспекти аутсорсингу, що містять визначення його поняття різними вченими-економістами. Досліджено класифікаційний апарат аутсорсингу. Удосконалено корпоративну піраміду менеджменту торговельного підприємства ПАТ «Укрпродукт» шляхом впровадження аутсорсингу бізнес-процесів, що характеризують бухгалтерський облік та аудит компанії. Розвинемо модель бізнес-процесів управління ПАТ «Укрпродукт» з урахуванням проведення аутсорсингу бізнес-процесів, що характеризують бухгалтерський облік і аудит, та передачі їх компанії ТОВ «Айнова». Розроблено шляхи покращання проведення аутсорсингу бізнес-процесів на торговельному підприємстві ПАТ «Укрпродукт».