СОЦІАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ТА ЕКОНОМІЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ФОРМУВАННЯ ПРОПОЗИЦІЇ НА ДЕПОЗИТНОМУ РИНКУ - Радченко, Олег (Mechanism of an economic regulation, 2016)
У статті досліджено основні соціальні проблеми та економічні передумови для формування пропозиції на депозитному ринку, а саме виявлено оптимальний підхід щодо визначення категорії «заощаджень» у контексті їхнього призначення в забезпеченні кон’юнктури депозитного ринку, виділено ключові фактори формування заощаджень із розставленням акцентів на суб’єктивній та об’єктивній сторонах цього процесу. Було досліджено світовий та вітчизняний стан розподілу частки заощаджень в обсязі наявних доходів домогосподарств у кризовий та після кризовий періоди. Також був проведений аналіз поточного стану частки реальних та номінальних доходів населення України, можливостей та бажань населення заощаджувати свої фінансові ресурси.