Вилив нафти: стримуючий фактор регіонального розвитку регіону дельти річки Нігер - Нвосу, Джонатан (Mechanism of an economic regulation, 2016)
Регіональний розвиток є процесом регіональної системи, зосередженим на створенні динамічних параметрів якості життя населення регіону, зі сталим, збалансованим і багатофакторним відтворенням соціальних, економічних ресурсів і екологічного потенціалу території. Він спрямований на використанні потенціалу розвитку регіону для залучення іноземних інвестицій, поліпшення умов розвитку і життя населення. Ця мета регіонального розвитку не виправдала своїх завдань в регіоні дельти річки Нігер у Нігерії. Причина тому значною мірою полягає у діяльності з розвідки і видобутку нафти в цьому регіоні, яка не відповідає принципам сталого розвитку. Нігерійська економіка залежить від доходів від продажу нафти для національного доходу і валютних надходжень. Джерелом цього багатства є дельта річки Нігер. Одним з руйнівних наслідків розвідки й видобутку нафти в дельті річки Нігер є розлив нафти. Розливи нафти є постійно повторюваними проблемами з серйозними наслідками для життя людини і життєздатності екосистеми. Протягом багатьох десятиліть розливи нафти спустошили довкілля родючої дельта річки Нігер. Отриманий ефект – занепад сільського господарства, рибальства, лісових ресурсів та інших ресурсів, що приносять доходи. Постійне забруднення і виснаження підземних вод та інших водних об’єктів призвели до зростання проблем зі здоров’ям. Бідність і безробіття перебувають на високому рівні. Розлив нафти дійсно залишається серйозною перешкодою для розвитку цього регіону. Таким чином, метою даної роботи є виокремлення стримуючих і екологодеструктивних ефектів розливу нафти в регіоні дельти річки Нігер з метою розробки заходів щодо поліпшення ситуації.