ПРОБЛЕМИ ІНТЕГРАЦІЙНОГО ВИБОРУ УКРАЇНИ - Кіщак, Іван; Слюсаренко, Андрій (Mechanism of an economic regulation, 2016)
У сучасних умовах розвитку української державності та її економічного потенціалу актуальності набуває питання європейської інтеграції. Необхідність членства країн в Європейському Союзі обумовлюється рядом чинників якісного характеру, які передбачають використання переваг економічного, соціального та політичного порядків. Проте поряд із пануванням думок стосовно доцільності входження України до Європейського Союзу не втрачає своєї актуальності факт складності даного процесу, який актуалізується крізь призму різниць ментальностей, економічних основ та переліку імперативів з боку європейських держав, які, в решті решт, не є стимулюючими в плані її розвитку. Тож проблема євроінтеграції в умовах сучасності є актуальною, маючи в своїй основі переваги та недоліки, які варто дослідувати з метою визначення стратегічних орієнтирів перспективного розвитку українського державного інституту.