«ЗЕЛЕНІ» ЗАВДАННЯ ТРЕТЬОЇ ПРОМИСЛОВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ - Мельник, Леонід (Mechanism of an economic regulation, 2016)
На прикладі запропонованого в 60-ті роки XX ст. К. Боулдингом концептуального переходу від «ковбойської» (ресурсомісткої) економіки до економіки «космонавтів» (заснованої на використанні відновлюваних ресурсів і замкнених циклів матеріального відтворення) розглядаються особливості сучасних трансформаційних процесів формування сестейнової («зеленої») економіки в ході Третьої промислової революції. На основі аналізу характеру передумов формування «зеленої» економіки і тих завдань, які вона покликана вирішувати, розкриваються її основні ознаки. У популярній формі казок характеризується відмінність «бурої» та «зеленої» економік, а також особливості ключових компонентів, що визначають профіль Третьої промислової революції, зокрема 3D-принтерів, сонячних панелей, вітрових генераторів, акумуляторних технологій.