СТРАТЕГІЧНІ ОРІЄНТИРИ РОЗВИТКУ НАФТОГАЗОВОГО КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ - Кулакова, Світлана (Mechanism of an economic regulation, 2017)
Нафтогазовий комплекс має важливе значення для економіки України й Європи та є най- впливовішим чинником у забезпеченні стабільності, економічного зростання, соціального розвитку та активізації співробітництва в Європі. Кризовий стан ситуації на ринку нафти та нафтопродуктів істотно впливає на енергобезпеку держави, темпи та напрямки розвитку фактично усіх галузей матеріального виробництва. Сучасні складні та нестабільні умови функціонування потребують від суб’єктів управління нафтогазовим комплексом удосконалення концептуальних підходів, методів, інструментів, що використовуються при підготовці та прийнятті стратегічних рішень, що забезпечать досягнення стійкості та ефективності його розвитку в довгостроковій перспективі. В роботі представлено авторський погляд на стратегічне управління нафтогазовим комплексом держави, зміст даного процесу та стратегічні орієнтири розвитку нафтогазового комплексу України.