АДАПТИВНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ТЕХНІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИМ ОНОВЛЕННЯМ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Данько, Юрій; Ларіна, Тетяна (Mechanism of an economic regulation, 2017)
Поступовий розвиток агропромислового комплексу України та вихід аграрної галузі на ключову позицію у забезпеченні дохідності бюджету країни вимагає осучаснення матеріально- технічної бази сільськогосподарських підприємств. Необхідною умовою є розроблення систем управління, здатних забезпечити адаптацію техніко-технологічного стану до світового рівня аграрного виробництва. Запропоновано стратегію відновлення технологічного устаткування на аграрному підприємстві, що базується на принципах системного підходу, яка починатися з виявлення вичерпної множини факторів, що впливають на цей процес, і встановлення зв’язків між ними. Набув подальшого розвитку методичний підхід до економіко-математичного моделювання процесу відновлення машин і технологічного устаткування на аграрних підприємствах, який формується на основі побудови, дослідження взаємозв’язків і вибору оптимальних параметрів системи «виробнича програма – машинний парк – ремонтне виробництво».