ВИКОРИСТАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВИХ РЕЙТИНГІВ У ВІДТВОРЮВАЛЬНІЙ СИНХРОНІЗАЦІЇ ФАКТОРІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Похилько, Світлана (Mechanism of an economic regulation, 2016)
Ефективне інвестиційне рішення визначається ступенем поінформованості суб’єкта, інформаційно-індикативна складова інвестиційного процесу є найбільш вагомим аргументом узагальнення та подання інформації щодо інвестування в аспекті відповідності принципам сталого розвитку. Тому формування індикативної «оболонки», що характеризує динаміку інвестиційних процесів країни, регіону чи окремого суб’єкта є необхідною умовою реалізації політики ефективного відтворення. У статті розглянуто особливості формування системи еколого-інвестиційних рейтингів як складової фінансово-інвестиційних механізмів з урахуванням синхронізованості відтворювальних процесів. Система рейтингового оцінювання є універсальною та найбільш адаптованою до умов сучасного ринкового конкурентного середовища. Інвестиційна політика регіонального відтворення, сформована на основі рейтингових оцінок, дозволить активізувати саморегулювальні фактори регіонального розвитку та водночас реалізувати функцію політики регулювання.