ЕКОНОМІЧНІ, ЕКОЛОГІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ ВИКЛИКИ НАУКИ У ДОСЯГНЕННІ ЦІЛЕЙ СЕСТЕЙНОВОГО РОЗВИТКУ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТА СВІТОВИЙ ДОСВІД - Мельник, Леонід; Карінцева, Олександра; Дегтярьова, Ірина (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У статті аналізуються економічні, екологічні та соціальні виклики науки у досягненні цілей сестейнового розвитку з урахуванням європейського та світового досвіду. Розглядається проблематика наукових досліджень трьох глобальних взаємопов’язаних сфер: енергетика та зміна клімату, продовольче забезпечення та вода, бідність та соціальна справедливість. Аналізується проблематика наукових досліджень щодо розробки нових методів оптимізації довгострокового економічного зростання, ролі науки у особистісному розвитку в рамках освітнього процесу, зв’язку науки та продовольчої безпеки, розвитку альтернативних джерел енергії, штучного інтелекту та цифрових змін. В статті також представлений мотиваційний інструментарій для реалізації цілей сестейнового розвитку та подолання екологічних викликів на глобальному, регіональному, національному та місцевому рівнях.