ОГЛЯД І АСПЕКТИ КЛАСИФІКАЦІЇ ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ЗАДАЧ ТОРГОВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Ющенко, Надія (Mechanism of an economic regulation, 2017)
Використання особами, які за родом своєї діяльності вирішують завдання бізнесу щодо планування комерційної діяльності, можливостей, що відкриваються у разі коректного й цілеспрямованого використання економіко-математичного інструментарію розроблення та підтримки управлінських рішень з метою підвищення їх конкурентних переваг, допомагатиме зрозуміти складні системи, передбачити їхнє поводження і розвиток процесів у різних ситуаціях, надасть можливість змінювати параметри й структуру моделі, щоб спрямувати процеси в бажане русло. Стаття присвячена характеристиці сучасного стану виду економічної діяльності «Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів» (КВЕД-2010: Секція G) в Україні, систематизації й порівняльному аналізу економіко-математичних моделей торговельної діяльності та огляду їх інформаційного забезпечення для практичного використання.