ПРИНЦИПИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕКОЮ ОРГАНІЗАЦІЙ - Котляров, Валерій (Mechanism of an economic regulation, 2023)
Узагальнено, що управління економічною безпекою можна розглядати як процес розробки та реалізації комплексу заходів спрямованих на протидію загрозам зовнішнього та внутрішнього середовища організації. Визначено головну мету управління економічною безпекою організації  це забезпечення його стійкого і максимально ефективного функціонування нині та підвищення і забезпечення рівня безпеки організації в майбутньому. Зазначені функціональні цілі економічної безпеки. Підкреслено, що реалізація кожної з цих цілей економічної безпеки організації має підтримувати стійке функціонування організації. Детальна розробка і контроль за виконанням цільової структури економічної безпеки організації є важливим аспектом процесу забезпечення. Кількісний і якісний аналіз наведених у дослідженні загроз дозволяє зробити висновок про те, що надійний захист економіки будь-якого організації можливий лише при комплексному і системному підході до його організації. Проаналізовано концептуальні основи управління економічною безпекою організацій, що визначають загальні аспекти і принципи, які керують стратегією та діяльністю організації щодо забезпечення стійкості і захисту від економічних загроз і ризиків.