ЗАХОДИ З ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ: РОЗРОБКА ТА ВПРОВАДЖЕННЯ СТРАТЕГІЙ ТА ІНІЦІАТИВ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ УПРАВЛІННЯ АТ - Дідух, Сергій (Mechanism of an economic regulation, 2023)
Ця стаття присвячена аналізу сучасних проблем та перспектив розвитку системи корпоративного управління в акціонерних товариствах. У роботі формалізована та обґрунтована система заходів щодо вирішення зазначених проблем, у тому числі, шляхом внесення змін та доповнень до законодавства Розглянуто особливості та проблеми розвитку акціонерних товариств, зокрема й з державною участю у сучасних економічних умовах. Актуальність обраного напряму досліджень визначається високою значимістю акціонерних товариств для економічного, політичного та геополітичного розвитку України. Наукове обґрунтування необхідності вивчення даних суб’єктів корпоративного середовища визначається їх унікальністю та значними відмінностями від інших суб’єктів господарювання. Здійснено оцінку стану акціонерних товариств в Україні за 2013-2022 роки. Запропоновані шляхи вирішення проблем забезпечення та підвищення ефективності управління в АТ України. Автори статті як один із інструментів підвищення ефективності управління пропонують використовувати збалансовану систему показників, розглядають необхідні умови для її успішного впровадження в АТ.