ДІЛОВИЙ ТУРИЗМ: ПЕРСПЕКТИВНИЙ НАПРЯМ ТУРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Макар, Оксана (Mechanism of an economic regulation, 2023)
У статті досліджено сферу ділового туризму в Україні та світового ринку. Досліджено основні показники світового ринку туристичних послуг і сегменту ділового туризму як одного з його найважливіших складників, проведено аналіз динаміки розвитку ділового туризму на прикладі провідних країн світу. Проаналізовано фактичні статистичні показники ділового туризму країн світу, показники обліку ділових поїздок. У результаті дослідження виявлено зміни в рейтингах показників функціонування сфери ділового туризму в деяких країнах. Визначено місця ділового туризму у розвитку туристичної індустрії країн світу. Названо провідних експортерів та імпортерів туристичної продукції, визначено позицію України на окремих сегментах ринку ділового туризму. Охарактеризовано вплив активізації сектору ділових послуг на регіональний розвиток України. Зазначено ключові перешкоди для розвитку ділового туристичного бізнесу в Україні та запропоновано основні завдання щодо їх подолання.