ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ДЕРЖАВНА ЕКОНОМІЧНА ПОЛІТИКА ДЛЯ ПОДОЛАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ВІДСТАЛОСТІ РЕГІОНІВ ПІВДНЯ ІТАЛІЇ - Краснопьоров, Петро (Mechanism of an economic regulation, 2022)
У статті розглядається проблема економічно відсталих регіонів Італії – регіонів південної Італії. Надається статистичний матеріал та проводиться дослідження заходів державного регулювання та державної економічної політики в Італії з метою подолання соціально-економічної відсталості регіонів південної Італії. Робляться висновки щодо ефективних заходів за допомогою яких уряд Італії зміг подолати багато негативних наслідків для економіки країни, а також робиться висновок про те, що досвід Італії у подоланні економічної відсталості регіонів південної Італії може бути корисний для багатьох інших країн світу. На підставі великого статистичного матеріалу, у статті наведені таблиці і робиться аналіз успіхів і невдач державного регулювання економіки в Італії з метою подолання соціально-економічної відсталості південної Італії. У висновках до статті автор дає характеристику моделі державного регулювання економіки в Італії та ролі державного регулювання у цій країні з метою подолання соціально-економічної відсталості регіонів півдня Італії, і дає рекомендації, як досвід Італії може бути корисним для інших країн світу.