МОДЕЛЮВАННЯ МІНІМІЗАЦІЇ РИЗИКУ В ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Лаптєва, Вікторія (Mechanism of an economic regulation, 2013)
У статті представлено новий підхід до мінімізації ризику в інноваційно-інвестиційній діяльності. Обґрунтована необхідність урахування такого ризику та визначення шляхів його зниження. Зроблена спроба мінімізувати ризик за рахунок резервування ресурсів при деяких допущеннях. Показано, що така діяльність пов’язана з вірогідністю втрати ресурсів, недоотриманням доходу та появою додаткових витрат. Представлені основні напрямки зниження ризику в інноваційно-інвестиційній діяльності: розподілення його між учасниками проекту, страхування та резервування засобів. Розглянуті ризики всередині організації, способи їх мінімізації, програмування та управління, вибору оптимальних рішень із наявних альтернатив. Використання представленої методики може сприяти попередженню кризової ситуації. Необхідно створювати вітчизняну систему аналізу з урахуванням конкретних ринкових умов.