ЕКОНОМІКА СТАЛОСТІ ЯК ГАЛУЗЬ ДОСЛІДЖЕНЬ СУЧАСНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ НАУКИ: ПРОБЛЕМИ ТА ПРАВО НА ІСНУВАННЯ - Козлов, Дмитро (Mechanism of an economic regulation, 2013)
Узагальнена історія виникнення проблеми сталого розвитку, розмежовані поняття сталого та стійкого розвитку. Досліджено вживання терміну сталості у вітчизняній та зарубіжній економічній теорії як незалежної частини сталого розвитку. Сформульовано поняття «економіка сталості». Визначені теоретичні засади, нормативні основи, мета, питання суб’єкту, онтології та основні питання дослідження економіки сталості. Досліджений можливий зв’язок нормативної сталості та позитивістської економіки як право на існування економіки сталості. Розглянуто економіку сталості в інвайронментальному вимірі. Висвітлено початок вживання нового терміну «сестейнебловості». Окреслено зв’язок між економікою сталості, екологічною економікою та економікою природокористування та ресурсозбереження. Означена перспективність розвитку дослідження економіки сталості в напрямку застосування на практиці досягнень сучасної економічної думки.