ПОТЕНЦІАЛ ПІДПРИЄМСТВ БУДІВЕЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ: ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ВТОРИННИХ РЕСУРСІВ - Сотник, Ірина (Mechanism of an economic regulation, 2013)
У статті економічно обґрунтована доцільність вдосконалення та ефективного використання ресурсної бази підприємств будівельного комплексу в рамках комплексного підходу до розвитку їх потенціалу. Досліджено еколого-економічні передумови розширення масштабів використання як вторинної сировини різних видів відходів. Проаналізовано особливості ринку вторинної сировини, який відрізняється широкою номенклатурою будівельної продукції, значною незбалансованістю між попитом, що складається, і потенційною пропозицією на відходи, вилученням із ринкового обороту вторинної сировини, яка переробляється на підприємствах, де утворилися відходи. Досліджені можливості застосування вторинної сировини у сфері виробництва будівельних матеріалів. Сформовані напрями вдосконалення потенціалу підприємств будівельного комплексу на базі використання вторинних ресурсів, що дозволяють вирішити стратегічне завдання зростання потенціалу підприємства шляхом підвищення ефективності його діяльності з урахуванням тактичного та оперативного рівнів управління.