РОЗРОБЛЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПРОФІЛЮ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА: ОЦІНКИ Й ПОКАЗНИКИ - Сабадаш, Віктор; Лобода, Юлія (Mechanism of an economic regulation, 2013)
У статті досліджено теоретико-методичні і практичні аспекти оцінювання ліквідності і платоспроможності промислового підприємства. На основі критичного аналізу сучасних методик оцінювання основних економіко-фінансових показників господарської діяльності промислового підприємства визначено основні структурні елементи і процедурні особливості оцінки фінансового стану підприємства і на основі отриманих результатів розроблення економічного профілю підприємства. Аналіз ліквідності та платоспроможності підприємства рекомендовано починати з аналізу ліквідності балансу шляхом групування активів за ступенем ліквідності й пасивів за терміновістю погашення та визначених відносних показників. Базуючись на визначених принципах і підходах, проведено практичну реалізацію описаної методики аналізу ліквідності і платоспроможності підприємства ПАТ «Крафт Фудз Україна» (група компаній «Mondelēz International»), розроблено його економічний профіль і запропоновано ефективні напрями покращання фінансового стану підприємства.