АНАЛІЗ ПРИВАБЛИВОСТІ МОРСЬКИХ ПОРТІВ УКРАЇНИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТІВ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА - Демьянченко, Алиса (Mechanism of an economic regulation, 2013)
Процедури роздержавлення і залучення приватного капіталу до розширення, модернізації та підвищення ефективності діяльності державних морських портів обумовлюють необхідність оцінки діяльності підприємств з точки зору їх привабливості для потенційних інвесторів і вибору найбільш доцільних форм взаємодії держави і бізнесу. Для вирішення цього завдання пропонується сформувати матрицю привабливості державних морських портів України, що ґрунтується на таких критеріях, як інвестиційна привабливість морського порту і його ринкова частка. Подібна матриця дозволить виділити шість груп портів, для підвищення ефективності роботи яких можна буде запропонувати адекватні форми державно-приватного партнерства, вибрані за відповідним алгоритмом залежно від фінансово-економічного стану порту, можливості фінансування реалізації інвестиційних проектів, наявності вантажної бази.