ФОРМУВАННЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО ПІДХОДУ ДО ОЦІНКИ МАРШРУТУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСУ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА ПРИ ПРОВЕДЕННІ РЕІНЖИНІРИНГУ - Гриценко, Павло (Mechanism of an economic regulation, 2013)
Сучасні умови господарювання вже не витримують екстенсивного повільного розвитку економіки, в якій домінує функціональна система управління та традиційні процеси (виробничі та невиробничі). Науковцями розроблювалось, розробляється і буде розроблюватись безліч методів та принципів покращення функціонування економічних систем за рахунок, перш за все, інноваційних процесів. Тому необхідність використання реінжинірингу обґрунтовується високою динамічністю сучасного ділового світу. У статті сформовано новий науково-методичний підхід дооцінки стану бізнес-процесів промислового підприємства, який на відміну від існуючих базується на системному аналізі. Бізнес-процес в такому підході розглядається, як цілісна система із характерними параметрами стану: швидкість та складність маршруту функціональних потоків. Оцінка за вищевказаними параметрами дозволить розробити найбільш ефективний та зручний маршрут нового бізнес-процесу в рамках реінжинірингових заходів. Сучасні умови господарювання вже не витримують екстенсивного повільного розвитку економіки, в якій домінує функціональна система управління та традиційні процеси (виробничі та невиробничі). Науковцями розроблювалось, розробляється і буде розроблюватись безліч методів та принципів покращення функціонування економічних систем за рахунок, перш за все, інноваційних процесів. Тому необхідність використання реінжинірингу обґрунтовується високою динамічністю сучасного ділового світу. У статті сформовано новий науково-методичний підхід дооцінки стану бізнес-процесів промислового підприємства, який на відміну від існуючих базується на системному аналізі. Бізнес-процес в такому підході розглядається, як цілісна система із характерними параметрами стану: швидкість та складність маршруту функціональних потоків. Оцінка за вищевказаними параметрами дозволить розробити найбільш ефективний та зручний маршрут нового бізнес-процесу в рамках реінжинірингових заходів.