КРУЇЗНИЙ ТУРИЗМ В КОНТЕКСТІ МОРСЬКОЇ ДОКТРИНИ УКРАЇНИ - Нездоймінов, Сергій; Андрєєва, Наталя (Mechanism of an economic regulation, 2013)
Викладено проблемні питання процесів реалізації Морської доктрини України в сфері морського круїзного туризму. Досліджено тенденції розвитку міжнародного ринку морського круїзного туризму. Проведено аналіз і надано характеристику основних проблем розвитку ринку круїзних послуг, які вимагають пошуку нових форм інтеграції фінансового, промислового та інтелектуального капіталу державних та приватних підприємств щодо формування вагомих конкурентних переваг функціонування морегосподарського комплексу України у сфері морського круїзного туризму. Наголошено, що головним завданням регіональних органів влади і бізнесу стає вибір сценарію відродження повномасштабного туристичного і транспортного морського комплексу України. Доведено, що в умовах міжнародної інтеграції туристичного бізнесу необхідним є підвищення ролі держави в становленні круїзного судноплавства для соціально-економічного розвитку всього Причорноморського регіону. Запропоновано заходи щодо подальшої інтеграції морської галузі держави в міжнародну круїзну індустрію, активізації всіх форм господарської діяльності у сфері круїзних послуг на території портів, повномасштабного обслуговування круїзних туристів.