БЕЗПЕКА НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ В УМОВАХ ПОСИЛЕННЯ ГЛОБАЛЬНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ ТА КЛІМАТИЧНИХ ЗМІН - Мельник, Леонід; Маценко, Олександр; Кубатко, Олександр; Гончаренко, Ірина (Mechanism of an economic regulation, 2013)
Стаття присвячена вивченню природи, причин виникнення та наслідків глобальної нестабільності в економічному, політичному та екологічному контекстах. У роботі проводиться пошук механізмів по удосконаленню управління ризиками, запобіганню дестабілізації економічних систем через аналіз вже відомих кризових явищ минулих років та окремих глобальних проблем сучасності. Значна увага приділена пошуку шляхів безпечного розвитку національної економіки в умовах економічних, політичних та екологічних флуктуацій. Розглянуто напрями розвитку енергетичного та сільськогосподарських секторів національної економіки в умовах економічної нестабільності та кліматичних змін. Проаналізовано перспективні напрями удосконалення національної економічної політики з метою забезпечення еколого-економічної безпеки.