КОНТУРИ ЧЕТВЕРТОЇ ПРОМИСЛОВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ - Мельник, Леонід (Mechanism of an economic regulation, 2016)
У популярній формі розповідається про зміст ключових компонентів Четвертої промислової революції: Інтернету речей, кіберфізичних систем, міжоб’єктних комунікаційних каналів, «хмарних технологій» – як основи формування всепланетної системи пам’яті. Поряд з аналітичним коротким оглядом змістовних вузлів майбутньої інформаційної епохи на суд читача виносяться три казки, де розглядаються питання пошуку підходів до вирішення проблеми інтелектуалізації «Інтернету речей» та його інтеграції в реалії людської цивілізації.