ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ПРОБЛЕМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ СПОРТИВНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ - Кочубей, Родіон (Mechanism of an economic regulation, 2016)
У статті розглянуті різні моделі розвитку спорту в світі. Проаналізовано підходи і принципи організації державного регулювання спортивної галузі в різних країнах. Розглянуто проблеми трансформації спортивної галузі України. Запропоновано SWOT-аналіз спортивної сфери України, а також варіанти переходу до нової структури спортивної галузі. Виділено цілі, завдання, методи, а також основні напрямки реформування спортивної галузі України: зміни принципів фінансування спорту і зміна законодавства у сфері спорту.