ПЕРСПЕКТИВИ ТА ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ ІНТЕРНЕТ-ТОРГІВЛІ В УКРАЇНІ - Ілляшенко, Сергій; Іванова, Тетяна (Mechanism of an economic regulation, 2014)
У роботі викладено результати порівняльного аналізу основних методів просування і збуту продукції в мережі Інтернет на основі світового досвіду, запропоновано рекомендації щодо їх ефективного застосування. Проаналізовано специфіку товарів та послуг, що продаються і які доцільно продавати в Інтернеті, а також особливості розвитку інтернет-торгівлі як в Україні, так і за її межами. Подані переваги створення інтернет-магазинів, недоліки їх функціонування та шляхи усунення існуючих проблем. Розкрито особливості використання інтернет-торгівлі на ринках В2С і В2В, зокрема на міжнародних ринках. Систематизовано перспективи та проблеми розвитку інтернет-торгівлі в Україні, розроблено рекомендації щодо подолання виявлених проблем. Доведено доцільність використання інтернет-торгівлі на великих підприємствах з метою підвищення ефективності їх функціонування, зокрема тих, що виготовляють і просувають на ринку продукцію промислового використання.