ВИЗНАЧЕННЯ РОЛІ ПОДАТКОВОГО АДМІНІСТРУВАННЯ У ФОРМУВАННІ ПОДАТКОВОЇ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ КРАЇНИ - Самусевич, Ярина (Mechanism of an economic regulation, 2014)
З метою визначення доцільності використання якості податкового адміністрування як інструменту податкової конкуренції є необхідною ідентифікація його зв’язку із показниками динаміки мобільних податкових баз. Проведене дослідження дозволило розробити індекс якості податкового адміністрування, що характеризує привабливість податкової системи країни з позиції платника податків. Результати розрахунків, спрямованих на виявлення зв’язку між рівнем якості податкового адміністрування та динамікою мобільних факторів виробництва, проведені для України та у розрізі групи країн Центральної та Східної Європи, дозволили виявити наявність довгострокового позитивного впливу якості податкового адміністрування на податкову конкурентоспроможність країни, що свідчить про доцільність урахування якості податкового адміністрування при оцінці податкової привабливості країни.