АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЕНЕРГОРЕСУРСІВ ДЛЯ ПОБУТОВИХ ПОТРЕБ - Старченко, Людмила; Лукаш, Ольга; Пронікова, Жанна (Mechanism of an economic regulation, 2014)
Стаття присвячена науково-практичному аналізу ефективності використання окремих енергоресурсів для побутових потреб – опалення приватних будинків (квартир). Відповідно до існуючих досліджень, значна частина найбільш економічно витратного виду палива – природного газу споживається населенням (переважно на опалення), при цьому, і найменша економія споживання природнього газу в Україні спостерігається саме серед населення. Розглянуто та обраховано витрати із застосування для опалення: природного газу, електроенергії, дров, пеллет та теплового насосу. Задля порівнюваності різних видів палива отримані результати конвертовано у кВт•год теплової енергії необхідної для опалення. Розраховано вартість опалення будинку (квартири) різними видами палива, ранжовано витрати по різних видах опалення приватного будинку (квартири) для місцевості Сумської області.