ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ЕКОНОМІЧНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - Кубатко, Олександр; Омельяненко, Юлія (Mechanism of an economic regulation, 2015)
У статті досліджено економічні основи інноваційного розвитку підприємств, визначені основні фактори, що його забезпечують. У роботі аналізується ефективність становлення державної інноваційної політики та окреслено загальний суспільний ефект від впровадження інновацій. Також зазначено, наскільки важливим є стратегічне управління нововведеннями в процесі розроблення антикризової політики підприємства. Проведено аналіз інноваційної активності підприємств України порівняно з країнами ЄС. У статті обґрунтовано необхідність вивчення досвіду інноваційних процесів інших країн. Розглянуто причини низького рівня інноваційної активності підприємств, серед яких виокремлено недоліки нормативно-правової бази, високу вартість залучення позикових коштів, відсутність у керівників підприємств стратегічного бачення майбутнього розвитку діяльності підприємств.