ІНТРАПРЕНЕРСТВО: ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ У ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Дерев’янко, Юрій; Мельник, Леонід; Лукаш, Ольга (Mechanism of an economic regulation, 2015)
У статті досліджено основні аспекти інтрапренерства, як одного із видів підприємницької діяльності. Досліджено історію появи та сутність інтрапренерства, ключові особливості, його відмінності та характерні ознаки, сфери застосування та ключові проблеми. Розглянуто спільні риси та відмінності інтрапренерства від підприємництва. Наведено методи, які були використані підприємствами для сприяння розвитку інтрапренерства у компаніях. Визначено порівняльні переваги та недоліки підприємництва та інтрапренерства. Підкреслено, що зазвичай організація на інтрапренерських засадах може функціонувати у одній або у комбінації із двох форм: співіснування або/та структурний поділ. Зазначено, що великі корпорації вкладають великі кошти у розвиток інтрапренерства та основні причини такого явища з точки зору конкуренції із інноваціями на рівні інтрапренерських невеликих компаній