НАУКОВІ ПРОБЛЕМИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗОВНІШНЬОГО МОТИВАЦІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Виноградова, Олена; Гусєва, Ольга; Пілігрим, Катерина (Mechanism of an economic regulation, 2015)
Туристична галузь є однією з найбільш прибуткових у народному господарстві України. Величезний історико-архітектурний, природно-кліматичний та культурно-етнографічний потенціал, накопичений у державі, складає одну з вагомих іміджевих характеристик держави. За умов складного політико-економічного становища саме ця сфера гостинності може сприяти вирішенню проблем зайнятості населення, залученню іноземних інвестицій, покращанню іміджу нашої країни. У той самий час розвиток галузі тісно пов’язаний з новими вимогами до персоналу та зокрема до вмотивованості працівників підвищувати якість туристичних послуг, задовольняти потреби споживачів туристичних продуктів, підвищувати свій кваліфікаційний та професійний рівень. У статті вирішено такі наукові завдання: проведено контент-аналіз і встановлено наукові проблеми щодо розгляду вченими зовнішнього мотиваційного середовища туристичних підприємств з урахуванням чинників впливу на їх розвиток; обґрунтовано поняття «зовнішнє мотиваційне середовище туристичного підприємства»; виділено чинники та розроблено алгоритм діагностики зовнішнього мотиваційного середовища туристичного підприємства.