НАПРЯМИ МОДЕРНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ СТАНДАРТІВ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В КОНТЕКСТІ «ЗЕЛЕНОГО» ЗРОСТАННЯ ЕКОНОМІКИ РЕГІОНУ - Шкарупа, Олена; Леус, Павло; Бавикіна, Анастасія (Mechanism of an economic regulation, 2015)
У статті визначаються теоретико-методологічні основи модернізації системи стандартів для сталого розвитку, а саме: вдосконалення системи стандартів за факторами впливу, сприйняття та стандартів, що регулюють взаємодію між ними у сфері регіонального розвитку, формування системи стандартів для регулювання розвитку соціально-економічних систем у контексті зеленого зростання економіки, екологізації соціально-економічного розвитку регіону, формування екологічно обумовленої модернізації соціально-економічних систем. Напрями модернізації стандартів сталого розвитку визначаються як основна передумова «озеленення» економіки регіону, яким потрібно керувати на основі міжнародного досвіду та інноваційної політики. Визначаються такі області модернізації системи стандартів: модернізація видів стандартів, модернізація типів стандартів та урахування фактора часу й реакції соціально-економічних систем на дію стандартів. Встановлюється взаємозв’язок між напрямами.