ДЕЯКІ МЕТОДИ ІНДИКАТИВНОЇ ОЦІНКИ ПРОЦЕСІВ НАЦІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ - Полумієнко, Сергій; Горда, Сергій (Mechanism of an economic regulation)
Розглядаються підходи та методи формування та аналізу індикаторів та індексів оцінки процесів забезпечення національного розвитку, які ґрунтуються на показниках сталого розвитку та національної безпеки. Виділяється ресурсний підхід як основа для опису та аналізу різноманітних ресурсів, якими володіє певна вихідна соціо-еколого-економічна система регіонального рівня. Цей же підхід пропонується для визначення властивостей виділених ресурсів та моделювання процесів розвитку. В основі підходу лежить виділення переліку різнобічних ресурсів, визначення їх відносних обсягів, які утворюються як об’єм ресурсів певного регіону країни в його загальному національному обсязі. Далі визначаються агреговані оцінки по категоріях та видах ресурсів, яким зіставляються їх якісні оцінки та вагові коефіцієнти.