МЕТОДОЛОГІЧНІ ПОЛОЖЕННЯ ЩОДО ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМУ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕІНЖИНІРИНГУ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ МАШИНОБУДІВНОГО КОМПЛЕКСУ - Таранюк , Леонід (Mechanism of an economic regulation, 2016)
В умовах сучасного економічного розвитку в діяльності промислових підприємств виникає необхідність щодо підвищення рівня інвестиційного потенціалу, використовуючи інструментарій трансформаційних змін. Одним із методів трансформацій є реінжиніринг бізнес-процесів. У статті досліджено роль та особливості інвестиційного забезпечення реінжинірингу бізнес-процесів промислових підприємств в умовах ринкового розвитку економіки України. Визначено одну з основних умов фінансування інноваційного розвитку суб’єктів господарювання при реалізації трансформацій у їх роботі. Автором розроблено методологічні положення щодо формування механізму інвестиційного забезпечення реінжинірингу бізнес-процесів промислових підприємств машинобудівного комплексу. Сформовано та обґрунтовано складові цього механізму, до основних блоків якого віднесено: керуючу і керовану підсистеми організаційно-економічного забезпечення інвестування, елементи формування стратегії інвестування, складові організаційно- економічних засад інвестування; інструменти інвестиційного забезпечення та оцінку економічного результату впровадження механізму інвестиційного забезпечення реінжинірингу бізнес-процесів промислових підприємств машинобудівного комплексу.