СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ В СВІТЛІ РОЗВИТКУ «ЗЕЛЕНОЇ ЕКОНОМІКИ» - Дерев’янко, Юрій; Лукаш, Ольга; Марченко, Тетяна (Mechanism of an economic regulation, 2016)
У статті систематизовано і проаналізовано останні тенденції на ринку інноваційної діяльності венчурних підприємств. Проведено аналіз ролі українських підприємців-новаторів у розвитку даної форми підприємництва в світлі формування «зеленої економіки». Виявлено тенденції розвитку венчурних інвестицій в 2013–2016 рр. Проаналізовано роль невеликих і великих підприємств у розвитку венчурного бізнесу в Україні та за кордоном. Визначено основні тенденції інноваційного розвитку в українській економіці в напрямку зеленої економіки. Показано переваги та недоліки розвитку цього напрямку для української економіки. Ідентифіковано основні подальші шляхи інноваційного розвитку в сучасній економіці, серед яких: поширення інтелекту в хмарних технологіях, самоврядні системи, безпеку Інтернету речей, споживча централізація. часткова економіка, API-економіка.