ОСОБЛИВОСТІ ПОВЕДІНКИ ФІНАНСОВИХ РИНКІВ КРАЇН ІЗ РІЗНИМ РІВНЕМ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ У КРИЗОВИЙ ТА ПОСТКРИЗОВИЙ ПЕРІОДИ - Стрельченко, Інна (Mechanism of an economic regulation, 2017)
У роботі проаналізовано статистичні дані Міжнародного валютного фонду для вибірки з 30 країн з метою оцінювання рівня подібності у динаміці макроекономічних показників (ВВП, обмінний курс національної валюти; частина міжнародної інвестиційної позиції, що характеризує зовнішні зобов’язання резидентів перед нерезидентами; валютні резерви; вартість державних облігацій) під час світової фінансової кризи та протягом посткризового періоду. Для кількісного оцінювання спостережуваних змін були розраховані значення коефіцієнта рангової конкордації Кендалла за однакові періоди часу. Проведено порівняльний аналіз отриманих результатів для групи країн із розвиненою економікою та країн, що розвиваються. Виявлено істотну розбіжність в реакції кожної економічної системи до різких структурних змін у фінансовому секторі під впливом зовнішніх шоків.